Whiteboardwand maken

Magnetisch whiteboardwand maken

 

Onze gebruiksaanwijzing: Een magnetische whiteboardwand maken.

Een magnetische whiteboardwand maken in de maat die u zelf in gedachten heeft? Het kan met met de juiste materialen en met professionele verf. Veel van onze klanten zijn u al voor gegaan om een grote muur geschikt te maken om brainstormsessies op te houden. Een eigen Active Wall op kantoor of in uw bedrijfsruimte? Hoe u dit kunt bewerkstelligen en wat u ervoor nodig hebt, leest u in dit handige artikel.

Enkele tips:

Whiteboardwand uitleg en gebruiksaanwijzingWanneer u een whiteboardwand maakt, zorg dan voor een vlakke wand zonder structuur of beschadigingen. Dit is noodzakelijk voor het goed kunnen reinigen.

Is uw muur nieuw gestuct? Laat het stucwerk eerst geheel goed drogen! Dit kan zelfs enkele weken duren. Als er teveel vocht in de muur zit, kan de coating in de metaaldeeltjes beschadigen.

 Naar de verfpakketten

 

Uw stappenplan magnetisch whiteboard maken

Om u zo goed mogelijk te helpen het beste resultaat te verkrijgen hebben we een handig stappenplan geschreven.

  1. Magneetverf aanbrengen: Verf de muur met minimaal 3 lagen magneetverf. De verf is na ongeveer 4 uur over te schilderen. Eén liter magneetverf is voldoende voor ongeveer 2 m² in drie lagen aangebracht. (Bekijk onze handige verfpakketten waarbij u geadviseerd wordt over de benodigde hoeveelheden verf.) Wij adviseren om altijd het aantal liter dat staat voor het aantal vierkante meter dat u gaat schilderen ook echt op te gebruiken. Zo weet u zeker dat er voldoende ijzerpoeder op de wand is aangebracht en uw magneten op uw Active Wall blijven kleven.
  2. Na de derde laag magneetverf brengt u één laag witte latex aan. Zo voorkomt u dat de magneetverf nog licht blijft doorschijnen wanneer u de witte whiteboardverf heeft aangebracht. Voordat u de latex overschildert met whiteboardverf houdt u de droogtijd aan die op de pot latex muurverf vermeld staat aan. In de meeste gevallen is de latex na ongeveer vier uur overschilderbaar.
  3. Na de witte latex kunt u de whiteboardverf aanbrengen. Whiteboardverf bestaat uit twee delen welke goed door elkaar geroerd moet worden. De verf is een zogenaamde II-componentenverf. De whiteboardverf wordt in twee blikken geleverd; een grote bus en een kleine bus. Het kleinere busje mengt u bij het grotere blik. Een aangebroken pot is maximaal 1 uur verwerkbaar. Een halve liter whiteboardverf is genoeg voor ongeveer 4 á 5 m². Bestel eventueel meerdere kleinere (halve liters) verpakkingen zodat je het werk kunt verdelen. (In onze verfpakketten houden we hier natuurlijk zelf al rekening mee, zodat u handzaam kunt werken en niet met meerdere aangebroken potten verf blijft zitten.)

TIP: Twee lagen whiteboardverf geeft een nóg hardere en duurzamere laag. Wanneer u twee lagen whiteboardverf aanbrengt, verspreid het werk dan over twee dagen, zodat u de tweede laag de volgende dag kunt aanbrengen.

Werk “nat in nat“. Dat houdt in dat u niet te grote oppervlakten tegelijk moet behandelen. Werk dus niet te ver ‘vooruit’ om lelijke strepen te voorkomen. Ga nooit na vijf minuten nog een keer over het al geverfde oppervlakte heen. Doordat er al een verbinding  is aangegaan is de kans groot dat u strepen krijgt.

Zorg voor een goede ventilatie van de ruimte waar je in werkt. Zet altijd een raam open, ook ná het schilderen.

Whiteboardwand makenNa het opbrengen

Belangrijk: laat de wand gedurende 7 dagen uitharden. Met het gebruik van onze goede Pilot whiteboardstiften kunt u zelfs na twee weken uw teksten nog zonder problemen met een wisser uitvegen!

Een magnetisch whiteboard maken is misschien geen ‘fluitje van een cent’. Maar het geeft wél voldoening als de klus geklaard is. Uw whiteboardwand zal de creativiteit van u en uw collega’s blijven prikkelen!

Veel succes!

 

 Naar de verf

Email sturen

Tagged , ,

1 gedachte over “Whiteboardwand maken

  1. Voor ons team ontwerpers zijn we bezig met de herinrichting van onze werkruimte. Een whiteboard-muur is een ideale oplossing die voorgoed komaf maakt met de ouderwetse en inadequate flapover. Een brainstormwand past uitstekend in onze vergaderruimte. Bedankt voor deze hint.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BEL ONS VOOR ADVIES