Wat is scrummen?

Hoe kunnen we helpen?
< Ba
U bent hier:
Print

Wat is scrummen?

Scrummen is een methode om processen in beeld te brengen en op die manier overzicht te krijgen. Dat is wat scrummen in een notedop inhoudt. Maar dat klinkt natuurlijk nog steeds heel theoretisch. Toch is de kans groot dat ook u vaker dan u denkt met scrummen in aanraking bent gekomen. Want in feite is iedere keer dat u in een vergadering hebt gezeten waar een flip-over is gebruikt ook een manier van scrummen.

Het is namelijk niets anders dan op een groot vlak opschrijven hoe een proces zich ontwikkelt. Dat gebeurt bijna als vanzelf. Stelt u zich eens voor dat u samen met anderen werkt aan de ontwikkeling van een nieuwe dienst. Dan is het voor u en uw collega’s heel prettig om goed vast te leggen welke stappen er gemaakt moeten worden. Vanaf het lanceren van het idee tot het uitrollen van de dienst zullen alle tussenliggende stappen duidelijk vastgelegd moeten zijn. Een grote scrumwand maakt hierbij al die stappen inzichtelijk. 

Het voordeel van het uitwerken van zo’n idee op een grote whiteboardmuur is natuurlijk ook dat er tussentijds gemakkelijk (letterlijk!) bijgewerkt kan worden. Door te werken met uitwisbare inkt blijft het overzicht altijd up-to-date. Als de scrumwand dan ook nog magnetisch is, kunnen notulen, folders of andere informatie altijd op de juiste plaats in het proces ‘bijgeprikt’ worden.

Een scrumwand ook voor uw kantoor een oplossing? Neem vrijblijvend contact met ons op. We bespreken graag alle mogelijkheden toegepast op uw situatie!
 
Bekijk alle mogelijkheden

Vorige Wat betekent het woord ‘scrum’?
Inhoudsopgave
BEL ONS VOOR ADVIES