Technische specificatie magneetverf

Hoe kunnen we helpen?
< Ba
U bent hier:
Print

Magneetverf | technische specificaties

 
1. Wat is magneetverf
Magneetverf is een dispersie verf op acrylbasis. De grijskleurige verf trekt magneten aan, doordat er fijn ijzerpoeder aan toegevoegd is. Onze magneetverf verf kan niet roesten doordat de ijzerdeeltjes zijn gecoat met een speciale coating. Magneetverf kan overgeschilderd worden met elk type verf in de kleur die de klant kiest. Eventueel kan er ook over magneetverf heen behangen worden. De verf is een kindvriendelijke verf, welke is gecertificeerd met de Europese veiligheidsnorm voor kinderspeelgoed (EN 71-3).

2. Toepassingen van magneetverf
Magneetverf kan in elke gewenste ruimte worden toegepast, bijvoorbeeld op kantoor, scholen en in ziekenhuizen. In thuisgebruik is voor onze magneetverf geen probleem.

3. Magneetverf aanbrengen
Ondergrond moet schoon en vetvrij zijn. Kunststof eerst voor-behandelen met een speciale primer voor pvc. Op zuigende ondergronden eerst een grondverf op waterbasis gebruiken. Dit omdat het de zuiging in de ondergrond opheft en een goede hechtlaag wordt verkregen.
Voor gebruik goed roeren om de ijzerdeeltjes te verdelen tot een homogene massa ontstaat. Magneetverf kan maximaal met 5% water verdund worden.
Verwerk de verf bij kamertemperatuur.
Drie lagen  is doorgaans voldoende voor voldoende hechting van goede Neodymium magneten. Voor betere kleefkracht is 4 lagen echter aanbevolen, of gebruik de Magneetverf Extra Strong. Overschilderbaar na 4 uur. Voor het aanbrengen van de afwerklaag de magneetverf 24 uur laten drogen.

4. Verbruik
Verbruik per liter: ongeveer 6 m2.

5. Gereedschap
Gebruik op gladde oppervlakten bij voorkeur een kortharige viltroller voor het aanbrengen van de juiste laagdikte. Voor grotere oppervlakten kan een (kortharige) muurroller gebruikt worden.

6. Reinigen
Gereedschap kan gereinigd worden met water. Vang het water op en bewaar het bij het chemisch afval.

7. Bewaren
Bewaar de verf in gesloten verpakking op een koele en droge plek boven de 5 graden Celsius. Sla na gebruik de deksel goed op de pot, keer de verf even ondersteboven om de rand van de deksel vol te laten lopen met de verf. Bewaar de verf zo mogelijk op de kop.

8. Specificaties
Glansgraad: mat
Kleur: middelgrijs
Theoretisch verbruik: 6 m2 per liter
Kleefvrij en met zichzelf overschilderbaar: na 4 uur
Overschilderbaar met kleur: na 24 uur
Houdbaarheid: Minimaal 18 maanden in ongeopende verpakking. Droog en vorstvrij bewaren tussen de 5 en 25 graden Celsius.

Vorige Magneetverf, wat is het?
Volgende Welke magneten voor magneetverf?
Inhoudsopgave
BEL ONS VOOR ADVIES