Magneetverf, wat is het?

Hoe kunnen we helpen?
< Ba
U bent hier:
Print

Magneetverf, wat is het?

Magneetverf is in feite een verf op waterbasis, die het beste te vergelijken is met een muurverf op acrylbasis. Aan deze verf wordt heel fijn ijzerstof toegevoegd. Door meerdere lagen verf aan te brengen ontstaat het effect dat magneten op de verf kunnen blijven hangen.

De meeste fabrikanten gebruiken hiervoor ijzer-vervangende stof. Magnetic Paint (het merk dat in deze webshop wordt aangeboden) gebruikt hiervoor echte metaaldeeltjes. Dit hele fijne metaalstof wordt eerst gecoat, zodat de verf niet kan gaan roesten. Hierna ontstaat een verf die nog veel sterker is dan de verf waar een ijzer-vervangend product is gebruikt. Met Magnetic Paint heeft u dus de beste magneetverf in huis die er te krijgen is.

Magnetic Paint is een verf die door schilders, aannemers en architecten wordt aanbevolen en gebruikt. De professionele kwaliteit is gebaseerd op jarenlange ervaring en het steeds weer verbeteren van het product. Magnetic Paint blijft tot op de dag van vandaag investeren en innoveren in hoogwaardige verfproducten.

Magneetverf of magnetische verf?

Deze verf wordt in de volksmond ook wel magnetische verf genoemd. Het is echter niet een juiste definitie van het product. De verf is namelijk niet magnetisch. Magneten zijn wél magnetisch. De verf noem je juist ferro-magnetisch. Oftewel een veld waar magneten op blijven kleven.

In principe is deze verkeerde definitie helemaal geen probleem. Het is echter wel belangrijk bewust te zijn van het feit dat de magneetverf ferro-magnetisch zijn. Wie denkt dat magneetverf (net als magneten) magnetisch zijn kan namelijk op het verkeerde been worden gezet.

Technische informatie

Magneetverf is een watergedragen verf. Dit houdt in dat het met water te verdunnen is en dat gereedschap in water gereinigd kan worden. De verf is overschilderbaar na 4 uur. We adviseren de verf in tenminste drie lagen aan te brengen om de juiste laagdikte metaalpoeder te krijgen. Magneten van Neodymium werken het beste op magneetverf.

Vorige Is magneetverf magnetisch?
Volgende Technische specificatie magneetverf
Inhoudsopgave
BEL ONS VOOR ADVIES